Foto

Gabi Marginean alaturi de tinerele tricolore la Europene: "Sa aveti mentalitate de invingatoare!"

Internationala romana Gabriela Marginean, castigatoare sezonul trecut a Cupei Frantei cu formatia Arras Pays D’Artois, va fi alaturi de nationala feminina U18 la debutul de la Campionatul European gazduit in Bucuresti, in perioada 26 iulie – 05 august 2012. Sosita ieri dupa-amiaza de la Cluj  special  pentru acest eveniment, Gabi Marginean a acordat pe Aeroportul International Henri Coanda un interviu in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet in care a vorbit despre planurile sale de viitor si evident, despre nationala U18 pregatita de Svetlana Dragusin. Extrem de amabila, jucatoarea nascuta la Cluj si scolita peste Ocean, a transmis si un mesaj de incurajare tinerelor tricolore.

Cum a fost in vacanta?

A fost foarte bine, insa nu o pot numi vacanta. Am avut o saptamana libera si ma bucur ca inca mai am cateva zile libere. Am fost acasa la Cluj, sa-mi vad parintii si sa ma odihnesc. In rest n-am facut nimic, n-am plecat pe nicaieri.

Iti era dor de familie?

Da, mi-a fost dor de casa, dar am avut sansa sa ii vad destul de des anul acesta. Au fost si la mine in Franta si m-am intalnit cu ei si inainte de a intra in cantonament cu nationala.

Am auzit ca desi ai avut zilele acestea libere, tot n-ai rezistat sa stai departe de mingea de baschet.

Am stat trei zile si dupa m-am dus pe stadion si am alergat. Luni am fost la domnul Horia Pop la antrenament si am lucrat putin si cu mingea.  Dumnealui este antrenorul care mi-a pus bazele baschetului si cu care am lucrat cand eram la junioare.  Si acum ma bucur enorm ca l-am avut ca antrenor.  Il respect foarte mult si tin legatura cu dumnealui de cand am plecat din tara. M-a ajutat foarte mult in Bucuresti. De asemenea, si cu sotia domnului profesor, Marinela Pop, discut frecvent. Tin foarte mult la dumnealor si ma bucur ca sentimentul este reciproc.

Acum iti astepti la aeroport fosta antrenoare din Statele Unite, de la Drexel Dragons University.

Da,asa este. Va veni special in Romania sa urmareasca la lucru jucatoarele prezente  la Campionatul European U18 feminin. M-as bucura daca ar alege vreo jucatoare de-a noastra! Ar fi un sentiment super sa imi calce pe urme.

O vei insoti pe fosta ta antrenoare la meciurile din cadrul Campionatului European U18 feminin?

Da, ma veti vedea la meciuri. Sambata am programat sa ma intorc la Cluj, insa pana atunci voi merge sa urmaresc jocurile de la turneul european si sa tin pumnii tricolorelor!

Deja fetele te-au cunoscut asta iarna. Le-ai vizitat la Cluj...

(Rade) Stii tot. Cred ca esti de la Serviciile Secrete...  Eram acasa la Cluj, fetele erau si ele acolo in cantonament, dar nu stiam de ele. Le-am vazut in tribune la un meci de baschet din Divizia A,  m-am intalnit cu Svetlana Dragusin (n.a. antrenorul principal al echipei nationale feminine U18) si a doua zi le-am facut o vizita in cantonament. Am stat putin cu el de vorba, am facut niste poze, a fost foarte frumos.  Nu am apucat sa le vad la antrenament, asa ca abia astept meciurile lor la Europene!

Ce mesaj le transmiti inaintea debutului in competitie?

In primul rand le urez multa bafta! In al doilea rand le-as spune sa dea totul pe teren , sa aiba vointa sa  dea mai mult decat adversarul pentru un rezultat bun. Sa  nu se lase dominate si sa aiba mentalitate de invingatoare!

Legat de planurile de viitor. Ce ne poti spune?

Am semnat cu CSM Targoviste si abia astept sa evoluez in Euroliga. Ma bucur ca vom fi in aceeasi grupa cu fosta mea echipa Arras. Fiecare sportiv are mandria de a nu pierde in fata echipei la care a activat.  Ma voi reintalni dupa multi ani cu alte jucatoare romance pe care le stiam de la echipa nationala. Cred ca va fi foarte interesant.  Abia astept!

Multumim mult, Gabi, pentru interviu si hai Romania!


HAI ROMANIA!


Nume: Gabriela Marginean
Zodie: Varsator
Post: Extrema
Numar pe tricou: 44
Studii: Drexel University (SUA)
Ultima echipa: Arras Pays D’artois (Franta), castigatoarea Cupei din Hexagon sezonul trecut.

Parteneri